Boek nu jouw merk in 1 dag voor juli 2024

Blog

Hoe ik met twee burn-outs, zonder diploma, één jaar in therapie toch een bedrijf run.

Al van jongs af aan ben ik een harde werker, maar dit sloeg in 2019 (en 2015) door in té hard werken en té is nooit goed. Daar kwam ik dan helaas ook achter doordat ik twee keer een burn-out kreeg. Ik zat tweemaal een half jaar thuis te balen en probeerde er weer bovenop te komen. Ik baalde zo erg, dat ik daarin kon blijven hangen. Tot ik erachter kwam dat het ook iets goeds met zich meebrengt: namelijk grenzen leren stellen. Grenzen stellen is iets wat je als ondernemer goed moet kunnen, want anders ga je vastlopen in je bedrijf. En als jij net als ik een groot hart hebt voor het ondernemen en anderen helpen, dan is vastlopen in je bedrijf het laatste wat je wilt! 

Nu ik weet hoe belangrijk het is om grenzen aan te geven, haal ik veel meer plezier (en extra tijd) uit mijn werk en doe wat ik echt goed kan. Grenzen aangeven is zo erg belangrijk. Nog steeds is dit een leerproces voor mij (want ben je ooit uitgeleerd?), maar ik geloof erin dat dit met vallen en opstaan gaat. Doordat ik een jaar in therapie ging en mijn focus legde op: ‘wat wil ik, wie ben ik, hoe zorg ik goed voor mijzelf’ leerde ik dat door je eigen grenzen te kennen je veel meer kunt geven aan je klanten. Zij hebben er namelijk niks aan als ik niet specifiek en duidelijk ben. Aan eerlijkheid heb je namelijk het meeste.

Doordat ik zelf ben gaan ervaren hoe fijn het is om hulp te vragen kwam ik erachter dat iedereen een eigen expertise heeft en dat door krachten te bundelen er veel meer waarde te leveren valt. Ik dacht altijd dat ik alles zo goed mogelijk, zoveel mogelijk en zo perfect mogelijk moest doen en dat dit de beste en enige manier was. Met als gevolg dat ik flink over mijn grenzen heen ging en dus twee keer een burn-out kreeg. Ik kwam erachter dat perfect voor mij anders is dan perfect is voor jou. Ik kwam er ook achter dat perfectie vaak te maken heeft met onzekerheid en met de achterliggende gedachte ‘ben ik wel goed genoeg?’ Ik kwam erachter dat ik een mens ben (ja echt), dat ik mooi werk aflever en ook heel belangrijk: dat ik niet perfect ben, maar ook fouten mag maken. Dat op feedback gewezen worden geen kritiek is, maar een manier is om samen nog sterker te worden en waardevoller werk te leveren. Weet jij waar jouw grens ligt?

Ik wil die grenzen ook voor jou bewaken door de vormgeving bij jouw uit handen te nemen en jouw bedrijf een sterke visuele uitstraling te geven. Door jouw grenzen aan te geven en te kiezen voor dat wat jij goed kan, kun jij meer klanten gaan aantrekken. Doordat alles er verzorgd uitziet heb jij meer tijd om je te richten op de inhoud; waar jouw expertise ligt! Ik heb de afgelopen jaren steeds meer die feeling in mijn vingers gekregen om van een platte tekst (denk aan een a4 papier in Word) een waardevol, mooi ingepakt cadeautje te maken. Want hoe blij word jij van een inpakpapier om een cadeautje heen? Zo zie ik het voor mij: jij bent de waardevolle inhoud en ik wil zo graag dat mensen jouw waarde gaan zien! Dat wat jij doet en waar jij goed in bent er nog zoveel beter uit gaat springen! 

Zo heeft een periode waar ik alleen maar kon focussen op ‘wat kan ik niet’, mij weer laten inzien op ‘wat kan ik allemaal wel’ en vind ik het mega waardevol dat ik mensen zoals jou kan helpen jouw persoonlijkheid en jouw waardevolle teksten om kan toveren tot cadeautje.

hi you

Mijn naam is
sUzanne van beek

Ik help jou om jouw bedrijf een unieke uitstraling te geven waar jij je persoonlijk mee verbonden voelt. Ik geef je mijn eerlijke advies, zodat jij jouw merk gaat liefhebben en het verschil gaat maken!

Online training

‘In 30 minuten jouw (eigen) professionele werkboek maken in Canva’

inclusief drie templates